Šta sve obuhvata naša usluga

Naša usluga, iako je vrlo opipljiva (novčić i pismo), nije materijalne prirode.


Naša usluga izaziva jak utisak koji će ostati zapamćen do kraja života. Doslovno je neizbrisiv!

Naša usluga podrazumeva veliko iznenađenje i prelazak iz stvarnosti u svet bajki i legendi.

Naša usluga u Vaš dom donosi tonu sreće i hiljadu znatiželjnih pitanja...






U materijalnom smislu, naša usluga podrazumeva „vilinsku“ poštansku pošiljku u kojoj se nalazi:

- Zlatni* kovani vilinski novčić,
- Pismo od Zubić vile,
- Veliku papirnu novčanicu** od 100 Vilinskih kruna i

- Izveštaj o stanju ispalog zubića sa preporukom izdat od "Zavoda za mikroskopske analize Vilinskog kraljevstva.






Legenda i običaji severnih civilizacija (u koju spada i naša ali se, za razliku od ostatka sveta kod nas kaže „zapadne civilizacije“) kazuju da Zubić vila deci donosi novćić u zamenu za ispali zubić koji joj oni ostavljaju ispod jastuka ili ispod kreveta.

Ovaj običaj nije ništa drugo do zanimljiva dečja igra koja čak nema korene ni u paganskim verovanjima ni u drugim religijama. Isključivo je savremena legenda stvorena u dvadesetom veku na severu ili, kako bismo mi rekli, „na zapadu“.


Deca uzrasta u kom se gube zubići sklona su verovanjima u vile, superheroje, Uskršnje zeke i, naravno, Deda Mraza :)

Kada smo već kod ovog potonjeg – to smo mi! Servis www.pismodedamraza.rs  je, takođe, naš projekat koji je tokom poslednje decenije poslao hiljade i hiljade personalizovanih pisama sa Severnog Pola deci širom našeg regiona na srpskom, rumunskom i hrvatskom jeziku.




I servis za pisma Zubić vile je originalno naša ideja i naš „izum“ nastao na temeljima i iskustvima koje imamo sa pismima i video porukama Deda Mraza.

Vilinski novčić koji dete dobije od Zubić vile je jako lep i  originalan. Značajno je veći i teži od klasičnog kovanog novčića (prečnik 4 cm. Dakle, veći, deblji i teži od kovanice od 20 RSD). Tekst na kovanici je na srpskom jeziku – novčić je iskovan specijalno za našu decu!

Pismo Zubić vile je takođe izuzetno originalno i lepo. Osim što je pismo personalizovano (napisano baš za Vaše dete), ono je i sadržajno, poučno i bajkovito.



Personalizovanje pisma vrše roditelji (ili naručioci usluge) tako što na aplikaciji na www.zubićvila.com biraju razne parametre i unose delove teksta (ime, pohvale, i, eventalno, kritiku) kako bi pismo bio veoma lično. Takođe, postoje različiti tipovi pisama za dečake i devojčice, kao i različiti tipovi pisama u odnosu na stanje ispalog zubića: Ukoliko je ispali zubić zdrav i očuvan Vilino oduševljenje će biti izuzetno naglašeno u tekstu pisma. Ukoliko je, pak, ispali zubić „krljica“, vila će biti prilično zabrinuta ali sa idejom i rešenjem kako da novi zubići ne dožive sudbinu starih. Naravno, postoje i „međufaze“ tj. zasebni sadržaji pisama i za karijes i sl.

I grafičko-dizajnerski, naša pisma su jako lepo uobličena i ilustrovana, kako sam papir na kom je pismo ispisano, tako i koverta koja je, u stvari, prvi utisak, a o moći prvog utiska skoro već svi sve znamo...

Papirna novčanica koja će se, takođe, naći u koverti uz pismo i kovanicu je, takođe, izuzetno lepa i originalna. Na sebi ima Vilin lik i sve ostale elemente savremene monete. Neobično je velika kako bi ostavila utisak da je izuzetno dragocena (nešto veća od novčanice od 500 EUR).



Mnogi nas pitaju zašto se u „paketu“ nalazi i papirna novčanica?!
Ideja nam je da naša usluga bude „višeslojna“ i da, osim, iznad navedenih, ima i edukativnu „dimenziju“.
Vreme je da u ovom periodu odrastanja deca izgrade i pravilan odnos prema novcu i steknu neka mala, zanimljiva i korisna znanja iz ekonomije. Želimo da deci objasnite značaj štednje (tako što će dete čuvati svoje „blago“ koje je zaradilo „teškim mukama“ vađenja rasklimanog zubića :)

Dok sa decom budete analizirali sadržaj vilinske pošiljke, budite sigurni da će uslediti desetine pitanja na koje morate da spremite odgovore (potražite ih u galeriji ispod):

- Šta je to Valuta
- Ko je taj što je Guverner
- Kakva je to „Centralna banka“
- Šta znači „numizmatička vrednost“
- Zašto je ova novčanica od papira, a ovaj novčić od zlata,
- Šta je vrednije,
- Zašto se vilinski novac zove „Kruna“,

I još mnooooogo drugih zanimljivih pitanja na temu „finansija“ i, naravno „stomatologije“ na koja ćete morati da se snađete za odgovore

Na ovaj način deca uče i stiču prva saznanja iz, njima do tada verovatno nepoznatih oblasti.






* Kovani novčić nije zlatni nego je galvanizovan i nije novčić obzirom da nema valutnu vrednost već samo numizmatičku.

** Papirna „novčanica“ takođe nema valutnu vrednost.