Šta sve obuhvata naša usluga


Najlepši novčić na svetu!

Ako ne znate odgovor na pitanje koji novčić je, ali stvarno, najlepši na svetu, slika govori više od hiljadu reči. 


Reč je o neobično velikom novčiću koji ima prečnik od 38 mm, dok onaj od 5 dinara ima prečnik 24 mm, a novčić od 2 evra meri 25,75 milimetara.

Debljina vilinskog novčića  je 2,5 milimetara.


Najvredniji dukat na svetu celom!

Tržišna vrednost ovog novčića bi i mogla da bude predmet rasprave, sli sentimentalna vrednost novčića koji je donela Zubić vila nije sporna! Jednom kada ga dobijete, ne biste ga prodali ni za suvo zlato!


Naša usluga, iako je vrlo opipljiva i materijalna (novčić i pismo), ipak nije materijalne prirode.


Naša usluga izaziva jak utisak koji će ostati zapamćen do kraja života. Doslovno je neizbrisiv!

Naša usluga podrazumeva veliko iznenađenje i prelazak iz stvarnosti u svet bajki i legendi.

Naša usluga u Vaš dom donosi tonu sreće i hiljadu znatiželjnih pitanja...

U materijalnom smislu, naša usluga podrazumeva „vilinsku“ poštansku pošiljku u kojoj se nalazi:

- Personalizovano pismo od Zubić vile i

- Zlatni* kovani vilinski novčić


Osim navedenim, Zubić vilinu pošiljku možete da obogatite i dopunskim uslugama koje podrazumevaju još novčića i još pisama (drugačijih, za neke naredne zubiće), papirnim novčanicama, izveštajem o stanju ispalog zubića, Zubić vilinom zahvalnicom (za poklonjen zubić) i još mnogo toga.
Legenda i običaji severnih civilizacija (u koju spada i naša ali se, za razliku od ostatka sveta kod nas kaže „zapadne civilizacije“) kazuju da Zubić vila deci donosi novćić u zamenu za ispali zubić koji joj oni ostavljaju ispod jastuka ili ispod kreveta.

Ovaj običaj nije ništa drugo do zanimljiva dečja igra koja čak nema korene ni u paganskim verovanjima ni u drugim religijama. Isključivo je savremena legenda stvorena u dvadesetom veku na severu ili, kako bismo mi rekli, „na zapadu“.


Deca uzrasta u kom se gube zubići sklona su verovanjima u vile, superheroje, Uskršnje zeke i, naravno, Deda Mraza :)

Kada smo već kod ovog potonjeg – to smo mi! Servis www.pismodedamraza.rs je, takođe, naš projekat koji je tokom poslednje decenije poslao hiljade i hiljade personalizovanih pisama sa Severnog Pola deci širom našeg regiona.


I servis za pisma Zubić vile je originalno naša ideja i naš „izum“ nastao na temeljima i iskustvima koje imamo sa pismima i video porukama Deda Mraza.

Vilinski novčić koji dete dobije od Zubić vile je jako lep i  originalan. Značajno je veći i teži od klasičnog kovanog novčića (prečnik od skoro 4 cm. Dakle, značajno masivniji i veći,  od kovanice od 20 RSD). Tekst na kovanici je na srpskom jeziku – novčić je iskovan specijalno za našu decu!

Pismo Zubić vile je takođe izuzetno originalno i lepo. Osim što je pismo personalizovano (napisano baš za Vaše dete), ono je i sadržajno, poučno i bajkovito.


Personalizovanje pisma vrše roditelji (ili naručioci usluge) tako što na aplikaciji na www.zubićvila.com/naruči biraju razne parametre i unose delove teksta (ime, pohvale, i, eventalno, kritiku) kako bi pismo bio veoma lično. Takođe, postoje različiti tipovi pisama za dečake i devojčice, kao i različiti tipovi pisama u odnosu na stanje ispalog zubića: Ukoliko je ispali zubić zdrav i očuvan Vilino oduševljenje će biti izuzetno naglašeno u tekstu pisma. Ukoliko je, pak, ispali zubić „krljica“, vila će biti prilično zabrinuta ali sa idejom i rešenjem kako da novi zubići ne dožive sudbinu starih. Naravno, postoje i „međufaze“ tj. zasebni sadržaji pisama i za karijes i sl.

I grafičko-dizajnerski, naša pisma su jako lepo uobličena i ilustrovana, kako sam papir na kom je pismo ispisano, tako i koverta koja je, u stvari, prvi utisak, a o moći prvog utiska skoro već svi sve znamo...


Najmaštovitiji od svih novčića na svetu!

Pošto je deci veoma važno da sanjare i maštaju, ovaj kovani novčić će biti portal / ulaz z zaj zamišljeni i čudesan svet.

Redak i vredan?

S obzirom na njihovu retkost i ograničene serije, ovi novčići oduševljavaju i kolekcionare medalja i novčića.


Najoriginalniji poklon

Zaista ne postoji originalniji poklon od ovoga niti smo takvo što navikli da vidimo. Pa najzad, nije to ni samo novčić već i pisana poruka / pismo od Zubić vile koje je sasvim prilagođeno baš i samo Vašem detetu.


Deo je riznice vilinskog blaga!

Ovaj novčić izgleda kao da je uzet pravo iz vilinske riznice, bankarskog trezora... sličan je onima koje gusari drže u kovčegu skrivenom u palubi svog broda ili vitezovi u tamnici svog zamka...


Dukat koji će se, poput porodičnog blaga, čuvati zauvek!

Zubić vila, po tradiciji, donosi novčić u zamenu za ispali zubić. Da, to zaista može da bude i neki drugi novčić npr onaj od 20 dinara ili onaj od 2 evra. Međutim, ti novčići, premda i imaju nekakvu realnu konvertibilnu vrednost su isti i identični drugima takvima. Ubacite li ga u kasicu-prasicu više nećete znati koji od tih novčića je donela Zubić vila dok će pravi, originalni vilinski novčić biti  prepoznat na prvi pogled. On je jedinstven i tako poseban. Drugačiji! On nikada neće biti potrošen ili zaboravljen.


Hologram sa likom Zubić vile

Svako Zubić vilino pismo ima jedinstvenu hologramsku nalepnicu - jasan dokaz da se radi o originalnom pismu prave-pravcate Zubić vile. Ovo pismo nikako, baš nikako nisu mogli da napišu mama ili tata jer pismo ima najsigurnosniji pečat kojim se u svetu štite originali.

Osim toga hologram je tako nestvaran i svetlucav, kao da je i sam magičan, a i jeste :)


Novčić je to, koji donosi sreću!

Ovaj poklon dobijen u tako važnom trenutku za dete, od Zubić vile, daje ovom predmetu izvesnu dozu magične moći . Ovaj novčić postaje svojevrsan talisman / amajlija, namagnetisana pozitivnim emocijama i divnim uspomenama. Vi ste ti koji ćete ovom malom predmetu dati veliku moć – moć da svaki put već odraslog čoveka vrati u detinjstvo i evocira najlepše uspomene na dolazak Zubić vile. Zubić vilin novčić će biti uspomena na srećno detinjstvo.

* Kovani novčić nije zlatni nego je galvanizovan i nije novčić obzirom da nema valutnu vrednost već samo numizmatičku.