Šta sve obuhvata naša usluga

Naša usluga, iako je vrlo opipljiva (novčić i pismo), nije materijalne prirode.


Naša usluga izaziva jak utisak koji će ostati zapamćen do kraja života. Doslovno je neizbrisiv!

Naša usluga podrazumeva veliko iznenađenje i prelazak iz stvarnosti u svet bajki i legendi.

Naša usluga u Vaš dom donosi tonu sreće i hiljadu znatiželjnih pitanja...


U materijalnom smislu, naša usluga podrazumeva „vilinsku“ poštansku pošiljku u kojoj se nalazi:

- Personalizovano pismo od Zubić vile i

- Zlatni* kovani vilinski novčić,

Legenda i običaji severnih civilizacija (u koju spada i naša ali se, za razliku od ostatka sveta kod nas kaže „zapadne civilizacije“) kazuju da Zubić vila deci donosi novćić u zamenu za ispali zubić koji joj oni ostavljaju ispod jastuka ili ispod kreveta.

Ovaj običaj nije ništa drugo do zanimljiva dečja igra koja čak nema korene ni u paganskim verovanjima ni u drugim religijama. Isključivo je savremena legenda stvorena u dvadesetom veku na severu ili, kako bismo mi rekli, „na zapadu“.


Deca uzrasta u kom se gube zubići sklona su verovanjima u vile, superheroje, Uskršnje zeke i, naravno, Deda Mraza :)

Kada smo već kod ovog potonjeg – to smo mi! Servis www.pismodedamraza.rs je, takođe, naš projekat koji je tokom poslednje decenije poslao hiljade i hiljade personalizovanih pisama sa Severnog Pola deci širom našeg regiona.
I servis za pisma Zubić vile je originalno naša ideja i naš „izum“ nastao na temeljima i iskustvima koje imamo sa pismima i video porukama Deda Mraza.

Vilinski novčić koji dete dobije od Zubić vile je jako lep i  originalan. Značajno je veći i teži od klasičnog kovanog novčića (prečnik od skoro 4 cm. Dakle, značajno masivniji i veći,  od kovanice od 20 RSD). Tekst na kovanici je na srpskom jeziku – novčić je iskovan specijalno za našu decu!

Pismo Zubić vile je takođe izuzetno originalno i lepo. Osim što je pismo personalizovano (napisano baš za Vaše dete), ono je i sadržajno, poučno i bajkovito.Personalizovanje pisma vrše roditelji (ili naručioci usluge) tako što na aplikaciji na www.zubićvila.com/naruči biraju razne parametre i unose delove teksta (ime, pohvale, i, eventalno, kritiku) kako bi pismo bio veoma lično. Takođe, postoje različiti tipovi pisama za dečake i devojčice, kao i različiti tipovi pisama u odnosu na stanje ispalog zubića: Ukoliko je ispali zubić zdrav i očuvan Vilino oduševljenje će biti izuzetno naglašeno u tekstu pisma. Ukoliko je, pak, ispali zubić „krljica“, vila će biti prilično zabrinuta ali sa idejom i rešenjem kako da novi zubići ne dožive sudbinu starih. Naravno, postoje i „međufaze“ tj. zasebni sadržaji pisama i za karijes i sl.

I grafičko-dizajnerski, naša pisma su jako lepo uobličena i ilustrovana, kako sam papir na kom je pismo ispisano, tako i koverta koja je, u stvari, prvi utisak, a o moći prvog utiska skoro već svi sve znamo...

* Kovani novčić nije zlatni nego je galvanizovan i nije novčić obzirom da nema valutnu vrednost već samo numizmatičku.